Gerinc -és hátpanaszok izomfájdalmak miatt

A gerinc melletti izmok, és teljes izomrendszerünk igyekszik a gerinc deformálódását megakadályozni, az egyenes tartást megőrizni. Ehhez az izmoknak át kell venniük a csontos gerinc munkájának egy részét. Ez számukra óriási többletmunkát jelent! gerincferdules-gerinctorna-gerincserv-06

Az ily módon megnövekedett és részben nem élettani izommunka előbb-utóbb fájdalommal jár. Ezért előrehaladott csontritkulás esetén nem annyira a közvetlen csontfájdalom áll előtérben, hanem az izomfájdalmak, és ezek helyét már nem is lehet olyan pontosan meghatározni, mint pl. a csigolyatöréseknél előforduló múló csontfájdalmakat. Egy csigolyatörés pillanatát éles fájdalomként írják le. A fájdalom rendszerint néhány hét alatt megszűnik, a hibás diagnózisok legtöbbször: „lumbágó”, „reuma”.

Terhelésre jelentkező fájdalom

A fájdalmak főleg akkor jelentkeznek, ha a károsodott gerincet terheljük: ha a testsúly ránehezedik, pl. egyenes álláskor, járáskor és üléskor is. Tipikus esetben a fájdalom felálláskor érezhető, és a testi terhelés idejével arányosan növekszik. Amint a beteg újra lefekszik, a fájdalom rendszerint alábbhagy. A test rázkódásakor (pl. autózáskor kátyúk vagy hasonlók miatt) erősödik. Alváskor öntudatlan mozdulatok is fájdalmasak lehetnek; a fájdalmak gyakran okoznak alvászavarokat.

Meg kell érteni, hogy a hát deformálódása vagy az állandó fájdalom némelyeket arra késztet, hogy alig-alig mozogjanak. Soha ne feledkezzünk el a mozgás fontosságáról: a mozgás, járás, gyaloglás akadályozza a további csontbomlást. Még ha kezdetben nem is olyan egyszerű, de végezzük szorgalmasan napi tornánkat, mozogjunk sokat, és rendszeresen, mindezek önmagukban segítik a gyógyulást.

loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

30

MozogjunkJobban.com © Copyright

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]